En film om Fackklubb 717

Idag har Dagens Konflikt äran att presentera Karin Arvidson och Samira Ariadads ‘En film om Fackklubb 717′ på Konflikt.tv. Filmen hade premiär på Socialistiskt forum i Stockholm 2009 och har sedan dess visats på flera fackliga träffar och forum.

Våren 2009 varslas 33 anställda på Systembolagets dotterbolag Lagena Distribution AB. Företagets lokala fackklubb väljer att gå ut i strejk för att få företaget att dra tillbaka varslet. De menar på att arbetsbristen inte ligger i att det saknas arbete för de varslade.

Fackklubb 717 började som en film som i huvudsak rörde den fackliga striden på distributionsbolaget Lagena. Under processens gång utvecklades den till att handla om en större fråga – den som rör bemanningsföretagens vara eller icke-vara. Vad innebär det för löntagares anställningsvillkor att konkurrera med bemanningsföretag?

Filmen belyser de villkor man arbetar under när man arbetar inom bemanningsföretag. Men även bemanningsföretagens konsekvens för alla som idag sitter på fast anställning och sparkas för att bytas ut mot inhyrd personal.

Läs mer:
Samira Ariadad – Att vinna en stark arbetarrörelse åter
Samira Ariadad – Lagerarbetarnas kamp fortsätter
Bloggen Lagena-arbetarnas Vänner

 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Print

jesper

3 kommentarer till En film om Fackklubb 717

 1. Stefan

  Lägg upp den i bra kvalitet på The Pirate Bay. Det hade varit en gärning.

 2. wot

  Gör det! Och jag seedar tills jag stupar.

 3. Tittare

  Fantastiskt bra dokumentär!

  Jag undrar när föreläsningarna från temadagarna om Marxism på SU kommer upp på Konflikt.tv?

Kommentera

Connect with Facebook