Ockupanter öppnar upp nedlagda Västbodaskolan i Farsta

Om man idag går in på Västbodaskolans hemsida möts man av en sorglig bild av en öde skolgård och meddelandet att skolan tvingades stänga ned enligt stadsdelsnämndens beslut 2006.

Men lika öde och sorgligt är det inte för den som bemödar sig att under helgen bege sig till Västbodaskolan i Farsta. Ockupanter som kallar sig för Nya Västbodaskolan har öppnat upp den nedstängda skolan för att under 3 dagar bjuda på musik, dans, spel, film och tillfälle att diskutera skolan och den allmänna väldfärdens framtid.

Idag skapar nedskärningspolitiken en situation där bra lokaler står tomma, samtidigt som det finns ett stort behov av avgiftsfria utrymmen, fria från kommersiella intressen. Under helgen ska vi fylla skolan med föreläsningar, musik och workshops. Vi ska visa att det finns alternativ till den förda politiken, säger Daniel Wiklund från Syndikalistiska Ungdomsförbundet Stockholm som deltar i ockupationen.

Nedläggningen av Västbodaskolan var kantad av omfattande protester från Farstabor, elever och lärare. Aktionsgruppen Rädda Västbodaskolan samlade in mer än 12600 namnunderskrifter och det hölls både demonstrationer och skolstrejker. Lärarna ansökte om att få ta över skolan men fick avslag och 2007 lades den ner.

Dagens Konflikt uppmanar alla som bor i och kring Storstockholm att ta sig till Västbodaskolan för att delta eller visa sitt stöd till ockupanterna.

Mer information:
Ockupanternas Blogg
Rädda Västbodaskolan

jesper

Kommentera