NMR-fest (Stockholm)

Den 6 juni är Sveriges nationaldag. Likt tidigare år samlas Nätverket Mot Rasism för att visa att vi inte går på det nationalistiska spektaklet.

Vår gemenskap byggs inte med gränser och rasism, vår gemenskap byggs genom internationell solidaritet och kamp för en drägligare vardag. Mer information om demon kommer inom kort, men vi behöver hjälp! Den 17 maj har vi stödfest för att bekosta arbetet inför och under 6/6.

Kom dit, lyssna på bra musik, dansa, drick prisvärd öl och få reda på mer om NMRs 6/6-demonstration!

Var? Kafé 44, Tjärhovsgatan 46
När? Lördag 17 maj kl 20-03
Pris? 50 kr

18 år, leg i dörren!

Kamratliga hälsningar,
Nätverket Mot Rasism www.nmr.nu

herman

Kommentera artikeln…

Utan röda fanor får vi bruna skjortor (SVT Opinion)

Om de röda fanorna inte erbjuder möjligheten till ett annat samhälle, riskerar människor att istället vända sig till de bruna skjortorna. När tänker SAP säga sanningen om att Sverige fortfarande är ett klassamhälle? Det skriver idag Dagens Konflikt-skribenten Petter Nilsson på SVT Opinion.

Läs hela artikeln…

Den ”breda vänsterns” smala resultat

En sanning som etablerats i vänstersammanhang sen Berlinmurens fall är den om att partier och grupper ska förkasta renodlade teoretiska ramar och ideologiska berättelser, för att på så sätt bredda medlemsbasen och det demokratiska samtalet. Det finns idag åtskilligt som visar att den vägen utgör en återvändsgränd. När Berlinmuren föll började dåvarande VPK att söka […]

Läs hela artikeln…

Att försvåra den politiska processen

Med anledning av att ett socialdemokratiskt kommunalråd i Jönköping ifrågasatt lämpligheten för CUF, och i viss mån också LUF och MUF att anordna demonstrationer på första maj skrev CUF:s ordförande Magnus Andersson en debattartikel (30/4) som publicerades på Politikerbloggen. Där motiverade han manifestationen med att CUF har rätt att demonstrera, varpå han jämförde sin egen […]

Läs hela artikeln…

Sista ordet: Säg mig ditt straff och jag ska säga vem du är

Jag ska försöka svara på Dick Erixons utläggning utan att förfalla till detaljkritik, men jag måste inledningsvis kommentera några punkter i vilka Dick glider från ”anser jag” till ”därmed är det så”. Vänstern har inte tagit föreställningen om rättvisa från juridiken, i själva verket anser vänsterinriktade rättsvetenskapare att frågan om intressekonflikter och deras förmedlande föregriper juridik i modern mening. Rättvisa är ett ytterst problematiskt begrepp, men när man hanterar det som Dick gör så faller det tillbaka på Lex Talionis, öga för öga.

Läs hela artikeln… (2 kommentarer)

Replik: Låga straff ger hämndlystet samhälle

Det är något märkligt när vänstern, som annars ständigt ropar på att staten ”borde göra något”, just när det gäller mördare och våldsverkare anser att krav på att göra ”något” är helt fel. Ordet rättvisa har vänstern lånat från juridiken, och det betyder att den som begått brott ska sona det och samtidigt upprättas brottsoffret. […]

Läs hela artikeln… (15 kommentarer)

Nya tider och nya utmaningar

1859 började en epok som i enorm grad påverkat våra liv och hela planeten. Den första lyckade oljeborrningen ägde rum i Titusville, Pennsylvania. Oljan lyste upp städerna och industrin växte. Hela samhället blev allt mer beroende av olja, och så har det fortsatt fram till tidigt 70-tal då den första oljekrisen kom.

Läs hela artikeln… (2 kommentarer)

Någon borde skjutas…

Jag orkade bara med att titta några minuter på SVT-debatt i förra veckan innan jag oroad bad en vän att byta kanal. Debatten för dagen gällde efterdyningarna av det s.k. Engla-fallet och studion var full av människor, kändisbloggare såväl som representanter för ”vanligt folk”, och de flesta verkade överens om att någon borde skjutas, eller åtminstone spärras in och nyckeln slängas.

Läs hela artikeln… (18 kommentarer)